Bonitetna agencija S&P spremenila dolgoročno bonitetno oceno Skupine Triglav z A- na BBB+ zaradi padca bonitetne ocene Republike Slovenije, srednjeročno napoved samostojne bonitetne ocene Skupine Triglav pa spremenila v pozitivno

18. 2. 2013

Bonitetna agencija Standard & Poor's (v nadaljevanju S&P) je dolgoročno bonitetno oceno Skupine Triglav, ki se nanaša tudi na Zavarovalnico Triglav, d.d., in Pozavarovalnico Triglav Re, d.d., znižala za eno stopnjo z "A-" na "BBB+" , odpravila opozorilo o morebitnem znižanju bonitetne ocene ter bonitetni oceni izdala pozitivno srednjeročno napoved.

Razlog za znižanje ocene je padec bonitetne ocene Republike Slovenije za eno stopnjo z "A" na "A-", ki jo je 12. februarja letos izdala bonitetna agencija S&P. Ta namreč skladno s svojo metodologijo ugotavlja zmanjšano zmožnost države, da zagotovi izredno pomoč Skupini Triglav kot družbi v njeni večinski lasti, če bi jo ta potrebovala. Hkrati je S&P samostojni bonitetni oceni Skupine Triglav BBB+ dodal pozitivno srednjeročno napoved.